Informacje o Martini
-
Gin z butelki
Martini. Pierwszą kombinację wymyślili oficerowie brytyjscy w koloniach, którzy łykali chininę dla ochrony przed malarią. Gorzkie lekarstwo w formie drinka smakowało całkiem nieźle. Mimo wszystko, ów żołnierski drink musiał być dużo bardziej gorzki niż dzisiejszy - w naszym toniku są już tylko śladowe
-
Perła na stole
wytrawnego wina, sok z 2 limonek, sok z 1 cytryny, 1/2 łodygi (5 g) trawy cytrynowej, 200 ml bulionu drobiowego, 100 ml wytrawnego białego martini
-
Pomarańcze z bratem
cienkie paseczki. Podawać plasterki wołowiny na zimno, posypane skórką pomarańczy. Negroni : równe proporcje ginu, campari i wermutu, najlepiej martini, skórka pomarańczowa W szklance do whisky wymieszać składniki z kostkami lodu. Ozdobić spiralką ze
-
Ruszyła jubileuszowa edycja Restaurant Week! Gdzie zjemy w festiwalowej cenie?
wydarzenia: Martini Woda festiwalowa: Kropla Delice
-
Nowa klasyka - Koktajle Voda Collagen
W 1953 roku Ian Fleming w swojej powieści "Casino Royale" podaje przepis na jeden z najbardziej znanych drinków na świecie. Vesper martini - wstrząśnięte, nie mieszane na wiele lat stanie się definicją eleganckiego koktajlu. Ponad pół wieku później marka Voda Collagen
-
Mus
: bulion: 800 ml wody, 80 ml wytrawnego martini, 1/4 cytryny, 1 mała cebula, 1 ziele angielskie, 1 łyżeczka soli, 5 ziarenek pieprzu mus: 2 kg świeżego łososia, 2 łyżeczki żelatyny, 50 ml soku z cytryny, 4 łyżki majonezu, 100 ml kwaśnej śmietany, 1/2 łyżeczki startej gałki
-
Popularne drinki - nazwy, przepisy. Jakie są klasyczne drinki?
znajomych, pobaw się w barmana i przygotuj im kolorowe (lub nie) koktajle. Nazwy drinków możesz wymyślać sam, ale może przygotujesz coś spośród klasyków? Te najprostsze to m.in.: Old Fashioned Vesper Martini Bloody Mary Mojito Gin z tonikiem Tequila Sunrise Klasyczne drinki - przepisy Black Russian
-
Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie
szaszłyki ok. 1 minuty z każdej strony, przenosimy na talerz. Na patelnię wlewamy wino, gotujemy na dużym ogniu, aż się zredukuje do 2/3 objętości. Do winnego sosu przekładamy szaszłyki, przez chwilę podgrzewamy i serwujemy. Łyk: Martini Mai Tai (1 porcja
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki