Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rigatoni z brokułami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rigatoni z brokułami - składniki:
Rigatoni z brokułami - sposób przygotowania: Umyć brokuły, odciąć twardy koniec łodygi, podzielić na jak najmniejsze floretki. Łodygę obrać i pokroić na "patyczki" (przekrój 1/2 cm, dług. zapałki). Wrzucić brokuły do wrzątku na 2-3 minuty. Odlać, ale zachować szklankę wody. Pokrajać wędlinę w nieduże paseczki. Posiekać czosnek.
Na patelni zagrzać 2-3 łyżki oliwy, poddusić czosnek i wędlinę (3-4 minuty). W tym czasie rozpuścić 1/4 kostki w kilku łyżkach wrzątku spod brokułów. Dodać brokuły i rosołek z kostki do wędliny, doprawić papryką i - jeśli trzeba - solą, pogotować 2-3 minuty. Podawać z makaronem i parmezanem.