Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa czosnkowa na boczku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Zupa czosnkowa na boczku - składniki:
Zupa czosnkowa na boczku - sposób przygotowania: Boczek i obrane jarzyny zalej wodą, gotuj do miękkości. Boczek wyjmij z garnka, a jarzyny zmiksuj. Obierz czosnek, całe ząbki usmaż na oliwie na złoty kolor (1-2 minuty). Usmażony czosnek ostrożnie zdejmij z patelni (oliwy nie wylewaj), zmiksuj i dodaj do zupy. Zagotuj, przypraw do smaku papryką, solą i pieprzem. Tosty posyp startym serem (lub obłóż plasterkami sera), piecz w piekarniku, aż ser się stopi. Pokrój boczek w paseczki i wysmaż na czosnkowej oliwie. Serowe grzanki zalewaj zupą, posypuj skwarkami i podawaj.