Zakręcony Pokemon Agnieszki Makuch (Kielce)

Zakręcony Pokemon
Zakręcony Pokemon

Przygotowanie:

Naleśniki

  • Do garnka wlewamy mleko i wodę.
    • Dodajemy jajka, sól, mąkę kukurydzianą i olej.
      • Dokładnie miksujemy.
        • Rozgrzewamy patelnię o średnicy 30 centymetrów.
          • Na patelnię wylewamy grubą warstwę ciasta i dokładnie rozprowadzamy.
            • Kiedy brzegi się zetną przewracamy naleśnik na drugą stronę.
              • Gotowe naleśniki pozostawiamy do ostudzenia.

                Farsz

                • Szpinak myjemy i osuszamy.
                  • Czosnek obieramy i miażdżymy.
                    • Czosnek smażymy na maśle.
                      • Dodajemy szpinak
                        • Dusimy pod przykryciem, aż ze szpinaku wyparuje woda.
                          • Doprawiamy solą himalajską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
                            • Gotowy farsz studzimy.
                              • Ser feta mielimy.
                                • Gotowe naleśniki smarujemy serem feta
                                  • Układamy szpinak i kawałki łososia.
                                    • Zwijamy w rulon i pokroić na kawałki.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości