Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1kg filetów z mintaja
200g śmietany
250g pieczarek
2 cytryny
3 łyżki masła
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mintaja

Filety rozmrażamy, przecinamy na pół. Nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki na godz. Pieczarki kroimy w plasterki. Dusimy pod przykryciem z masłem przez około 5 min aż zmiękną. Do pieczarek dodajemy 0,5 łyżki soku z cytryny i sól. Filety wyjmujemy z lodówki i na każdy kawałek nakładamy pieczarki, rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy roladki oraz posiekaną cebulkę i marynatę. Dusimy powoli przez ok. 25 min. Na końcu dodajemy smietanę i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak