Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe kiełbaski z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe kiełbaski parzone 4
gouda 10dag
olej 2łyżki
czosnek 1ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżka
wędzony boczek 10dag (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski z boczkiem

Nacinamy kiełbaski w odstepach co 2cm.Wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długosci 3cm i szerokosci 2cm.W kazde naciecie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wedzonego boczku.Tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z rostartym czosnkiem i papryka.Grillujemy okolo 15minut ,najlepiej na tacce aluminiowej,aby roztapiajacy sie ser nie kapał na wegiel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 29.09.2011 14:12
pyszne takie kiełbaski ,zimą robię takie w piekarniku
Krystyna32 23.03.2011 12:51
świetny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak