Fetę pokroić na małe kosteczki, dac na meiseczke, posypać drobno posiekanym czosnkiem,ziołami, chili, zalać oliwą i odstawić do lodówki na noc lub na min 2 h. Mozna uzyc wczesniej zamarynowanej fety. Pasta: czosnek - kilka ząbków przecisnac przez praske, rozrobic z sola i wlac 1-2 łyzki oliwy z olwek. Wymieszac. Odstawic na noc do lódowki lub min 2 h. Piersi podzielić, przekroic na płaty, rozbić, posypać pieprzem, posmarowac pastą z czosnku i pastą paprykowa z tubki. Na każdym płacie piersi kładziemy 3-4 kostki fety lekko osączonej z oliwy, paski papryki marynowanej, zwijamy w roladę. Obtaczamy w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażymy na rumiano na gorącym oleju. Podajemy z sałatą grecka i kawałkami marynowanej fety. Pyszne. Córka zjadła 2.