Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli Con Carne, czyli mięso mielone z fasolą w pomidorach

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 3 szt.
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
sok pomidorowy 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól 1,5 łyżeczka
chilli 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli Con Carne, czyli mięso mielone z fasolą w pomidorach

Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać w garnku o grubym dnie, włożyć mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę, smażyć na małym ogniu 15 minut, często mieszając. Dodać fasole, odcedzoną kukurydzę, szklankę soku pomidorowego i pomidory z puszki, sól oraz 1/2 łyżeczki chilli, zamieszać i dusić 12 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 07.04.2011 08:02
super
Nina7 26.02.2011 06:29
Koniecznie muszę wypróbować przepis, zwłaszcza że często w kuchni korzystam z mięsa mielonego:)
pacpaw 26.02.2011 00:49
no proszę też mam do dodania chili con carne. Robiłem ostatnio tylko, nie z mięsa mielonego ale bardzo drobno pokrojonego :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak