Przepis i sposób przygotowania na: Bliny wg Piotra
Na patelni rozgrzać olej ( mniej niż na placki ) - nakładać łyżką ( po 2-3 na blin ) porcje i smażyć na złoto z obu stron .
Podawać wg upodobania : śmietana , kawior, łosoś wędzony, sosy .
mleko | 1 szklanka |
cukier | 0,5 łyżeczki |
ziemniaki | 5 sszt średnich |
jajko | 2 szt |
mąka | 2 szklanki |
sól | 1 łyżeczki |
olej do smażenia | - wg potrzeby |
drożdże świeże | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: