Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowa- przetwory

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
porzeczki czerwone 1 kg
cukier kryształ 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa- przetwory

Maliny płuczemy, osuszamy i przekładamy do makutry, dodajemy 2 łyżki cukru i mieszamy. Z opłukanych i osuszonych porzeczek wyciskamy sok. Sok wlewamy do malin, dodajemy pozostały cukier i ucieramy do momentu całkowitego roztarcia cukru. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy. Odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.01.2014 11:24
świetny smak
RenataZ-et 20.10.2013 23:17
pyszne połączenie smaków
manaika 02.04.2012 19:21
super
Agnik 29.08.2011 16:03
ciekawe
Iwusia 31.12.2010 20:57
bardzo ciekawy przepisik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak