Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z ryby barramundi z terriną jajeczną

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z barramundi 600 g
przyprawy do ryb Prymat 1 sztuka
oliwy z oliwek 100 ml
śmietany 250 ml
jajko 2 -
ugotowanych białych i zielonych szparagów 100 g
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianku Prymat 1/2 łyżeczki
suszonych pomidorów 50 g
posiekanego szczawiu 50 g
rosołu warzywnego KUCHAREK 100 ml
śmietany 36% 200 ml
sok z cytryny - -
parmezan 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat - -
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z ryby barramundi z terriną jajeczną

Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zalać oliwą z oliwek wymieszaną z Przyprawą do ryb Prymat i odstawić do lodówki. Śmietanę połączyć z jajkami i parmezanem, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem. Szparagi i suszone pomidory umieścić w foremce do pieczenia, zalać kremem śmietanowym i piec w kąpieli wodnej przez ok. godzinę w temperaturze 120°C.

Szczaw umyć, posiekać i ugotować w osolonej wodzie, następnie udusić na maśle, rozprowadzić bulionem, przetrzeć przez sito i dodać śmietanę. Sos doprawić do smaku do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

Rybę wyjąć z lodówki, przełożyć na blachę i piec 10 minut w temperaturze 180°C. Gorącą rybę barramundi podawać z terriną jajeczną i sosem szczawiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cikakameku 28.07.2012 21:48
ciekawy przepis
[email protected] 21.01.2012 04:01
super
AgataK 14.01.2012 13:29
Polecam przepis - wczoraj wypróbowąłam, rodzina mile zaskoczona :)
artur7 01.01.2012 00:21
fajbe
agnieszka214 30.12.2011 14:50
mniam
[email protected] 28.12.2011 15:17
.fajne
agnieszka214 23.12.2011 09:33
wspaniałe
artur7 10.12.2011 15:13
pyszne
Anna152 24.10.2011 07:42
ciekawe
SylwiaMagdaSabin 17.10.2011 12:52
pychota
Anna152 29.09.2011 13:42
pysznosci
dianix 25.09.2011 15:03
przepieknie wyglada
agnieszka214 14.09.2011 08:59
pyszności
jogobella231
jogobella231 12.09.2011 22:33
super
mala2021 11.09.2011 08:24
ciekawy przepis
jolita 07.09.2011 08:45
fajny
ewaa 02.09.2011 19:03
super
agnieszka214 23.07.2011 06:41
fajne
agnieszka214 30.06.2011 15:55
apetyczne
agnieszka214 30.06.2011 15:55
apetyczne
monika154 26.06.2011 18:36
uwielbiam ryby
monika154 26.06.2011 18:36
uwielbiam ryby
monika154 26.06.2011 18:36
uwielbiam ryby
jasiek 15.05.2011 12:36
oj pyszności
marcia71 14.05.2011 09:57
super podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak