Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy do ryby

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
śmietana 12% 200 ml
ser 10 dag
sól do smaku
pieprz
czosnek 4 ząbki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy do ryby

Na patelni pod przykryciem odmrozić szpinak. Dolać niewielką ilość wody i gotować aż szpinak się przegotuje. Dodać śmietanę, przepuszczony przez praskę czosnek, sól, pieprz i starty ser (ja dodałam wędzony). Gotować do czasu aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.08.2013 07:38
Świetny sosik :)
marta1221 06.05.2013 20:00
wygląda rewelacyjnie, pewnie tak samo smakuje :)
Bernadeta1 25.03.2013 14:40
bardzo smaczny
Juleczka20 07.02.2013 17:17
rewelacja!
AURELKA 02.12.2012 19:18
Ciekawe połączenie szpinaku z ryba
kasienka23 07.10.2012 20:05
Do mnie też wcześniej "nie przemawiał", do czasu gdy go zrobiłam w takiej postaci :)
mic 21.08.2012 20:45
szpinak nigdy do mnie nie przemawiał
KOBRA 31.07.2012 22:27
ale ten sosik musi być pyszny
olkaaa 27.07.2012 08:59
bardzo lubię
ankaryba 20.06.2012 22:27
fajny!!!
Papryczka 17.04.2012 19:32
fajny
ziutula
ziutula 29.03.2012 18:25
pyszny...
Wacław 12.03.2012 12:52
córka lubi szpinak
Anna152 04.03.2012 16:19
mniammmm
Grażyna13 01.03.2012 10:07
Pycha, ja taki robie do makaronu :)
Ania67 20.01.2012 23:23
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak