Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polska pigwówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
wódka 2 l
miód prawdziwy 1.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: polska pigwówka

wypestkuj owoce pigwy i zalej je wódką.odstaw na miesiąc. po tym czasie płyn przecedź zasyp 2 szklankami cukru i odstaw.przez 12 dni codziennie mieszaj słój a nawet nim potrząsaj. syrop po 12 dniach połącz zmiodem.przelej do butelek a już po 2-3 miesiącach nalewka jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak