Przepis i sposób przygotowania na: Kołtuny drożdżowe z budyniem
Kroki postępowania
Ciasto dokładnie takie jak na grulownik i SPISKI CHLEB. Zazwyczaj robię jedno przy drugim tylko powiększam proporcje .
Robimy zacier czyli szklanka letniej wody drożdże ,ziemniaki przepuszczone przez praskę, mąka zarabiamy lekkie ciasto i zostawiamy na trzy godziny aby wyrosło ...
Po trzech godzinach jeśli jest taka potrzeba dodajemy mąki , ale nie za dużo bo ciasto nie może być zbite
ciasto dzielimy na paski i formujemy z nich kołtuny
![Krok 1 - Kołtuny drożdżowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koltuny-drozdzowe-z-budyniem1-2.jpg)
Przykrywamy nierównomiernie kołtunami
![Krok 2 - Kołtuny drożdżowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koltuny-drozdzowe-z-budyniem2-2.jpg)
![Krok 3 - Kołtuny drożdżowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koltuny-drozdzowe-z-budyniem3-2.jpg)
![Krok 4 - Kołtuny drożdżowe z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koltuny-drozdzowe-z-budyniem0-2.jpg)