Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 8 80
gruszki 4 sztuki
marynata
oliwa 1 szklanka
marynata płynna grillowa 1 op.
rozmaryn wg uznania
kolorowe sałaty 1 pęczek
sos
olej słonecznikowy 100 ml
natka pietruszki 1 pęczek
orzechy włoskie 4 łyżki
sól wg uznania
miód 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat wg uznania
bekon 4 chudy
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
oscypek 12 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku
Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek, kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10-15 minut, przekładając na drugą stronę.
Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach, całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.04.2017 12:20
To coś dla mnie, pychota !
IZABELA29 10.01.2017 19:41
Wow super danie
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 22:31
Ciekawe połączenie smaków.
mysza620 22.04.2013 23:48
bardzo mi się podoba
monisia1977 10.10.2012 08:13
pycha
Monika-twin 10.09.2012 17:14
super przepis
Motorek 02.08.2012 10:11
extra
Margo1 09.07.2012 19:35
ciekawy przepis
MagdaeM 09.07.2012 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak