Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pietruszkowy na śmietanie do ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 18 proc 150 ml
sól do smaku
cukier brązowy 1 łyżeczka
chili do smaku
sok z cytryny 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pietruszkowy na śmietanie do ryby

Do rondelka wlewamy śmietankę. Chwilę podgrzewamy. Wciskamy sok z plastra. Dodajemy cukier oraz sól do smaku. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Podgrzewamy kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypujemy pieprz czarny oraz chili mielone. Mieszamy. Trzymamy na ogniu tak długo aż sos odparuje do pożądanej gęstości. Idealny sos do ryb. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.09.2013 21:01
ciekawy przepis
ewelinapac 15.02.2013 22:52
fajny pomysł nigdy takiego sosu nie robiłam muszę wyprubować
Aneta25 04.09.2012 20:08
niezły
Sroczka 07.08.2012 21:23
Rybka musi świetnie smakować z takim sosem.
Sylwia56
Sylwia56 03.08.2012 13:55
ekstra
andrzej10 13.07.2012 00:11
niezły
Katarzyna/kate1980 12.07.2012 23:25
super
Grażyna13 12.07.2012 19:08
Podoba mi się :)
aginaa 11.07.2012 20:52
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak