Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Pierś z kurczaka z majerankiem

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
słonina wędzona 70 dag
masło 8 dag
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżeczka
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Pierś z kurczaka z majerankiem

Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry. Plastry mięsa naszpikować cienkimi paseczkami słoniny, posypać przyprawami i majerankiem. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i opiekać po 5-7 min z każdej strony. Podczas pieczenia polewać skapującym sosem. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 11.05.2017 18:15
petycznie podane danie, fajne smaki majeranku
Anna133 31.08.2013 06:59
wspaniałe danie
Hanna5 11.07.2012 15:50
ale pyszna fotka :)
wiola333 11.07.2012 14:33
mniam
Sylwia29 11.07.2012 14:04
Pycha
Agnieszka91 11.07.2012 13:09
fajne
ewka1978 11.07.2012 13:02
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak