Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki francuskie z dwoma serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakownia
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 sztuki
sól 2 szczypty
pieprz 1/3 łyzeczki
twaróg 1/2 kostki
ser feta 20 dag
czosnek 3 ząbki
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki francuskie z dwoma serami

Kroki postępowania

1
ciasto francuski dzielimy na kwadraty, takie większe 5, czy 6 cm. Smarujemy margaryną .Margarynę roztapiamy w rondelku.
Krok 1 - pierożki francuskie z dwoma serami foto
2
sery łączymy, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekany koper i sól oraz pieprz, mieszamy. jajka miksujemy, dodajemy do niego mieszankę serową. Taką nadziewamy pierożki
Krok 2 - pierożki francuskie z dwoma serami foto
3
wykładamy farsz, składamy na pół- na skos i zlepiamy. Ciasto smarujemy margaryną z wierzchu. pieczemy w rozgrzanym piekarniku 1 temp 180-190 stopni
Krok 3 - pierożki francuskie z dwoma serami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.12.2012 17:54
wyglądają zachecająco, musza być ciekawe w smaku
dagmara020 04.08.2012 07:35
oj jak to wygląda rewelacyjnie
jasiek 02.08.2012 22:50
fajny dodatek
Ewelina47 31.07.2012 20:44
wybróbuję ... super się prezentują
ewelina/bunia 29.07.2012 11:14
super
Michaś 21.07.2012 17:47
mniam :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak