Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
majonez3 3 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem.

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Krok 1 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem. foto
2
Wkładamy do miski i rozdrabniamy - ja robię to zwyczajnie widelcem mniej więcej na papkę, ale można również pokroić nożem w kosteczkę lub przecisnąć przez jakąś maszynkę - dowolność. Do jajek dodaję majonez, sól i pieprz do smaku.
Krok 2 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem. foto
3
Wszystko starannie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodaję drobno pokrojony szczypioreczek - im więcej tym lepiej :)
Krok 3 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem. foto
4
Pasta idealna na kanapki. Smaczności!
Krok 4 - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak