Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka malinowa z miętą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
mięta 10 gałązek
cukier 70 dag
żelfix 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka malinowa z miętą

Kroki postępowania

1
Maliny i miętę wsypujemy do garnka i gotujemy, aż maliny całkowicie się rozpadną.
Krok 1 - galaretka malinowa z miętą foto
2
Gałązki mięty wyciągamy, resztę przecieramy przez drobne sito aby pozbyć się pestek.
Krok 2 - galaretka malinowa z miętą foto
3
Przetarte maliny mieszamy z żelfixem 3:1 i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu)
Krok 3 - galaretka malinowa z miętą foto
4
Galaretkę przekładamy do słoiczków, odwracamy na 5 min do góry dnem. Nie wymaga pasteryzacji.
Krok 4 - galaretka malinowa z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.03.2013 09:46
pyszna taka domowa
Renata22 04.01.2013 00:12
otrzymany od Pani Beaty słoiczek tej zacnej konfitury został wymuskany do czysta;)pyszna! polecam!
IZABELA29 03.01.2013 08:44
musi cudnie pachnieć
Renata22 21.08.2012 19:51
pysznie, pysznie, z miętą fajny pomysł ;)
BeataJ 20.08.2012 21:43
od razu do słoiczków, już pestek nie mają bo na początku przetarłam przez sito
kulinarny smak 20.08.2012 21:38
Przecedzasz potem to wszystko czy dajesz od razu do słoiczków?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak