Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bez mąki z sezonowymi warzywami, kaszą jaglana i filetem z indyka
Muffiny bez mąki, z dużą ilością sezonowych warzyw i filetem z indyka.
Przekąska, którą możecie serwować na kolację, na lunch lub w trakcie przyjęcia.
Muffiny bez mąki, z warzywami, kaszą jaglaną i mięsem z indyka są smaczne i proste do przygotowania.
Kroki postępowania
Kaszę jaglaną przepłukać zimną wodą a następnie wrzątkiem, ugotować z dodatkiem 3/4 szklanki wody, posolić, odstawić do wystudzenia - kasza powinna być sypka.
Patelnię oczyścić ręcznikiem papierowym, dodać łyżkę oleju, mocno rozgrzać i usmażyć kawałki indyka (powinny być lekko zrumienione), przełożyć do miski, dodać surową paprykę i kaszę, wymieszać wszystko razem, odstawić do wystudzenia.
Formę na muffinki wysmarować dokładnie masłem, nałożyć do każdej porcję masy (starczyło mi idealnie), piec w rozgrzanym piekarniku w temp 200 stopni ok 25 minut. Wystudzić.