Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z płatkami migdałowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 2 szt
mleko 450 ml
cukeir waniliowy
proszek do pieczenia szczypta
serek homogenizowany
płatki migdałowe
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z płatkami migdałowymi

Na początku przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski wlewamy mleko dodajemy mąkę, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia - wyrabiamy wszystko na jednolite ciasto, jeżeli będzie zbyt gęste dodajemy schłodzonego mleka. Pieczemy na rozgrzanym oleju naleśniki. Gotowe naleśniki przekładamy papierem kuchennym aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Naleśnik smarujemy serkiem waniliowym i posypujemy obficie płatkami migdałowymi. Można podawać na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 28.08.2012 16:36
migdałowe naleśniki musiały być rewelejszyn
treonina 28.08.2012 15:27
super pomysł! spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak