Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto pietruszkowe z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka zielona 3 pęczki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
oliwa 1/2 szklanki
sól do smaku
oliwki zielone 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto pietruszkowe z orzechami

Umyć natkę pietruszki i odwirować albo osuszyć w inny sposób. Odciąć ogonki.
W rozdrabniaczu zmiksować razem: orzechy , pietruszkę, oliwki i oliwę z oliwek. Oliwę wlewać po kilka łyżek, żeby kontrolować konsystencję pesto...aby nie było zbyt płynne. Pod koniec miksowania dodać łyżkę oleju z pestek dyni i doprawić.
Polecam do pieczywa albo do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.10.2012 07:50
ciekawy przepis, apetycznie podane
pacpaw 03.09.2012 20:30
pesto godne naśladowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak