Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ryż 100 g
jogurt 5 łyżek
słodki sos chili 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oregano
sól
pieprz
błonnik 1 jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudz. Wystudzony ryż przełóż do salaterki i wymieszaj widelcem rozdzielając jego ziarenka. Tuńczyka odsącz z zalewy i dodaj do sałatki. Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do sałatki. Jogurt wymieszaj ze słodkim sosem chili, szczyptą soli oraz szczyptą pieprzu, oregano, błonnikiem jabłkowym oraz czosnkiem przecisniętym przez praske. Sos odstaw na kilka minut by składniki przegryzły sie, następnie polej sałatke i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak