Przepis i sposób przygotowania na: Frittata warzywna z cukinią i ziemniakami
- frittata z cukinią
- pomysł na obiad
- frittata z patelni
1. Jajka z przyprawami i wodą roztrzep w misce. Ziemniaka pokrój w plasterki. Podsmaż na oliwie do zrumienienia.
2. Dorzuć cebulę pokrojoną w piórka. Smaż na złoto. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki i wrzuć na patelnię. Paprykę pokrojoną w kostkę i plasterki cukinii wrzuć pod koniec smażenia.
3. Do podsmażonych warzyw, równomiernie rozłożonych na patelni, wlej roztrzepane jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż do ścięcia się jajek. Następnie odwróć na drugą stronę (pomagając sobie łopatkami lub talerzem) i podgrzewaj do zarumienia.
4. Wyłóż na talerz i posyp obficie szczypiorkiem.