Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bananowe z czekoladą - przepis
W miseczce kroimy banana i dodajemy łyżeczkę soku z cytryny, widelcem miażdżymy na puree.
Do kolejnej miseczki dodajemy jajka oraz cukier i miksujemy na jasną i puszystą masę.
Następnie dodajemy ekstrakt i puree z banana, ponownie miksujemy. Mąkę połączoną razem z proszkiem oraz solą dodajemy stopniowo do wcześniej przygotowanej masy. Na koniec dodajemy roztopione masło, miksując do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i przelewamy do ¾ wysokości. Dodajemy na wierzch każdej muffinki po kleksie z gorzkiej czekolady, patyczkiem lub wykałaczką lekko rozprowadzamy tworząc zakrętasy oraz po plasterku banana. Pieczemy w temp. 180 C przez 25-30 min. do ze złocenia wierzchu. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl