Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
boczek 300 g
cebula 2
ketchup 2 lyzki
majeranek 1 lyzeczka
bazylia 1 lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
chilli 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem

Kroki postępowania

1
Piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę z ketchupu, majeranku, bazylii, papryki oraz chilli.
Krok 1 - Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem foto
2
Marynujemy w takiej marynacie kurczaka ok. 2 godzin. Następnie nadziewamy na patyczki od szaszłyków kawałki kurczaka, boczku oraz plasterki cebulki.
Krok 2 - Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem foto
3
Grillujemy ok. 30 minut. Podajemy z grillowanym chlebkiem i ogórkiem małosolnym- pycha ;)
Krok 3 - Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.02.2013 18:37
szaszłyki idealne. Suche mięso drobiowe przeplata się z soczystym boczkiem, a do tego cebulka.
Andysz 16.10.2012 08:07
pycha!;]
aginaa 15.10.2012 20:28
polecam
Mariposas 15.10.2012 20:27
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak