Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne po mojemu
Kroki postępowania
2. Pozostałe masełko podgrzewamy w garnku.
3. 2 szklanki mleka rozrabiamy z mąką, wlewamy do roztopionego masełka i podlewamy mlekiem tak aby było o konsystencji sosu. Warto odczekać do podgrzania, ponieważ dopiero wtedy zacznie gęstnieć. Dodajemy kilka plasterków sera zółtego (wg własnego uznania) i doprawiamy do smaku. Mamy więc już sos :)
5. Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek. Do lekko przyrumienionej cebulki dodajemy mięso mielone i smażymy aż się zetnie. Dodajemy przyprawy. ketchup i dwie puszki pomidorów. Gotujemy aż do rozgotowania pomidorów. Zagęszczamy odrobiną mąki (delikatnie). Sprawdzamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
SMACZNEGO :)