Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dag
por 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
olej 4 łyżki
sól do smaku
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z chili

Umytą wieprzowinę pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i pokrój. Pieczarki, por i papryczkę chili oczyść. Pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, a por i papryczkę chili w talarki. Rozgrzej w garnku połowę oleju i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso i dalej smaż. Potem posól je, posyp kminkiem i przyprawą curry. Podlej wodą. Duś na wolnym ogniu. Rozgrzej na patelni resztę oleju i podsmaż na nim pieczarki wraz z papryczka chili. Podlej je z małą ilością wody i duś przez 10 minut. Potem dodaj por i zestaw patelnię z ognia. Kiedy mięso w garnku będzie miękkie, zagęść gulasz mąką rozmieszaną ze śmietaną i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodaj podduszone grzyby z porem. Podgrzej i odstaw. najlepiej podawaj z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 26.10.2012 19:25
Chyba jakieś nieporozumienie w tytule.Jak widzę gulasz jest z łopatki z dodatkiem chili.Zapowiada się smacznie. Szkoda,że tytuł niefortunny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak