Przepis i sposób przygotowania na: pizza drożdżowa
Zetrzeć ser na tarce i posypać nim pizze na 5 min. przed końcem pieczenia.
Piec ok.35min.(w piekarniku bez termoobiegu)
mąka pszenna | 60 dag |
drożdże | 6 dag |
mleko | 1 szkl. |
masło | 3/4 kostki |
jajko | 2 szt. |
sól | 2 . szczyp. |
cukier | 1 łyżeczka |
olej | 4 łyżki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
ser żółty | 30 dag |
przecier pomidorowy | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: