Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe "Czarne Malibu"
Jajka miksuje na jasny kogel-mogel, dodaję cukier, sodę, proszek, mąkę i oliwę. Do masy jajecznej dodaję przestudzoną czekoladę.
Krem kokosowy mieszam z mlekiem, tak, aby składniki połączyły się. Tak przygotowane mleko kokosowe dodaję do masy czekoladowej. Delikatnie mieszam całość i przelewam ciasto do tortownicy delikatnie wysmarowanej masłem.
Piekę 40min w 180C.
Wierzch: serek twarogowy mieszam z miodem, aromatem wiśniowym i sokiem z cytryny. Smaruję przestudzone ciasto i dekoruję czekoladowymi tipsami.
Ciacho jest naprawdę bardzo mooocno czekoladowe, kolorem przypominające Oreo. Nazwałam je sobie "Czarne Malibu", bo nuta kokosowa gra pierwsze skrzypce. Gorąco polecam!
Przepis lekko zmodyfikowany, pochodzi z www.mojewypieki.com