Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiejska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
oliwa 1/3 szkl
ryż 1/2 szkl
makaron drobny 1/2 szkl
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiejska

Cebulę posiekac, przesmażyc na złoty kolor na oliwie. Dodac umyte, obrane ze skóry i drobno pokrojone pomidory. Gdy się rozgotują dodac mąkę. Gdy mąka się zrumieni, zdjąc z ognia, dosypac zmieloną paprykę i stopniowo dolewac wodę (2 litry), energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki. Po zagotowaniu dorzucic pokrojone ziemniaki i ryż. Zagotowac i dolac mleko. Gotowac do tej pory, aż ryż i ziemniaki zaczną mięknąc. Wsypac makaron. Ugotowac do miękkości. Zupę przyprawic. Posypac natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 06.11.2012 19:46
wyborna
Poison1988 06.11.2012 19:02
jeszcze nie robiłam i koniecznie muszę zrobić :) a ostatnio myślałam właśnie nad nowymi zupkami :) super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak