Przepis i sposób przygotowania na: Filety kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
Na patelni roztopić masło, dodać czosnek posiekany na drobno chwilkę podsmażać aż poczujesz aromat i dodaj szpinak, podsmażaj około 8 min, aż puści soki i wtedy dodaj śmietankę i ser pleśniowy posól, popieprz. Podsmażaj do momentu aż ser się rozpuści.
Piersi oczyść i zrób dziurę na środku wzdłuż taką by można było napchać tam szpinaku.
Ciasto francuskie przekrój na pół.
Na jednym kawałku ciasta połóż na środku pierś, napchaj do dziury szpinaku (najlepiej odciskaj lekko soki (jak zostało ich jeszcze dużo) zanim napchasz aby podczas pieczenia za bardzo nie rozmokło) i połóż na szpinaku plasterek camemberta. Ciasto po bokach ponacinaj w paski 3cm i zawijaj je na pierś na zmianę raz z lewej raz z prawej (taki a'la warkoczyk).
Wsadź do piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 50 min.