Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane roladki drobiowe z niespodzianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
papryka czerwona 1/2 szt.
ser żółty 10 dkg.
seler naciowy 1 łodyga
sól i pieprz
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane roladki drobiowe z niespodzianką

pierś umyć osuszyć pokroić na kotlety i lekko rozbić,każdy kawałek mięsa posypać solą i pieprzem do smaku,seler naciowy umyć i pokroić,ser żółty pokroić w paski podobnie paprykę,na każdym kawałku mięsa układać po pasku sera,papryki i odrobinę selera po czym zawijać w roladki,w naczyniu rozkłócić jajko a w drugie naczynie wsypać tartą bułkę każdą roladkę panierować najpierw w jajku potem tartej bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz następnie smażyć na złoty kolor z każdej strony,podawać zarówno na zimno do pieczywa jak i na ciepło z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.06.2014 07:33
bardzo fajne
karolina1869 17.12.2013 19:25
uwielbiam kurczaka a z niespodzianką tym bardziej
MAR3STA 07.12.2012 17:06
pysznie wyglądają
Konczi 07.12.2012 08:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak