Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 250 g
pierś z kurczaka 500 g
śmietana 12% 1/2
koper
czosnek 4 ząbki
chrzan świeżo starty 1 garść
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kostka rosołowa 1 szt
grzyby 100 w occie
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowy

Kurczaka pokroić na dosyć duże kawałki i Ugotować z kostką. Dodać grzyby i chrzan, dodać włoszczyznę. Gotować ok 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Do dużego kubka wlać 1/2 zupy wymieszać z 1/2 małej śmietany 12 i przelać do zupy. Gotować jeszcze parę minut. Poczekać aż lekko wystygnie i zmiksować. Po wlaniu do miski posypać koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 13.03.2013 13:45
pyszny jest taki krem
babi17 14.02.2013 11:00
mniam pycha krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak