Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płat śledziowy 4 sztuki
groszek konserwowy 3/4 puszki
cebula 1,5 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 sztuki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie

Sledzie moczymy w sytuacji gdy są słone. Wysuszamy i kroimy octem. Po 4 godzinach kroimy w mniejsze kawałki. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Groszek oddzielamy od jego zalewy. cebulę obieramy kroimy w kostkę. Dodajemy smietanę Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 06.01.2013 22:09
sam bym zjadl duzo;p
mic 06.01.2013 22:09
superowskie śledziki
sara1 18.12.2012 08:42
apetyczne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak