Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
olej 1/2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
jajko 2 szt
banan 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowa

Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksujemy na gładką masę. Przygotowane ciasto wlewamy do prostokątnej blaszki, wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni przez ok 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 09.02.2013 11:15
poezja smaku - lubię ')
gosia56 18.12.2012 11:33
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak