Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne pierogi z jabłkami
Kroki postępowania
Ciasto wałkuję na dość cienki placek, wykrawam szklanką koła, na środku każdego kładę trochę jabłkowego nadzienia.
mąka pszenna | 2 szkl. |
jajko | 1 szt. |
masło stopione | 1 łyż. |
sól | 1 szczypta |
jabłka prażone | 1,5 szkl. |
cukier | 3 łyż. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyż. |
cynamon | 1/2 łyżecz. |
sól | 1 łyżecz. |
cukier | 1 łyż. |
olej | 1 łyż. |
woda | 2/3 (gorąca) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: