Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 550 g
mąka pszenna 150 g
jajko 3 szt
piwo jasne 250 ml
sól 15 g
tłuszcz 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście piwnym

1.Filet opłukać, wyporcjować i posolić.
2.Z piwa, żółtek i mąki przygotować ciasto, gęściejsze niż naleśnikowe.
3.Doprawić do smaku ciasto solą.
4.Ubić pianę z białek i przed smażeniem ryby wymieszać delikatnie z cistem.
5.Porcje ryby zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obu stron.
6.Podawać z ziemniakami puree lub z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 24.12.2012 15:53
super rybka
Joanna46 24.12.2012 09:03
smacznie
Wiesława1 23.12.2012 16:07
ciekawe
Botwinka 23.12.2012 15:56
smaczna
Goya 23.12.2012 13:55
ciekawe
Noruas 23.12.2012 13:45
Bardzo smaczny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak