Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM,SEREM I PIECZARKAMI
Kroki postępowania
50 g masła podgrzać w małym garnuszku aż się spieni. Jajka,mleko,mąkę,4 szczypty soli i szczyptę pieprzu zmiksować,wlać masło i dodać szczypiorek.Usmażyć naleśniki i odstawić.
20g masło roztopić i wrzucić umyty i osuszony szpinak. Smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, doprawić solą i pieprzem.Odcisnąć wodę i odstawić.
Resztę masła roztopić i dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć 2 minuty.Wymieszać ze szpinakiem i dodać starty ser,odstawić.
śmietanę zagotować,dodać 8 szczypt gałki muszkatołowej,2 szczypty soli i jedną pieprzu. Zalać naleśniki śmietaną posypać serem.Piec 20 minut aż ser się zapiecze