Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolejn zestawienie- pierożki drożdzowe z piersią kurczaka, pekińską i wiele innych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2/5 kostki 250 g
mąka 3,5 szklanki
mleko 1 1/4 szklanki
drożdże 5 dag
sól szczypta
żółtko jajek 3 sztuki
kapusta pekińska 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
kukurydza 1/3 puszki
pierś z kurczaka 30 dag
papryka czerwona 1,5 sztuka
ogórek konserwowy 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 mała paczka

Przepis i sposób przygotowania na: kolejn zestawienie- pierożki drożdzowe z piersią kurczaka, pekińską i wiele innych

Kroki postępowania

1
żóltka oddzielamy od białek, szykujemy odpowiednie proporcje poszczególnych produktów. do miski wsypujemy mąkę, posiekaną margarynę, białka,mleko ( z drożdzy robimy rozpyczn i z mleka.)zagniatamy ciasto , w razie podszeby dodajemy mąki trochę gdyby ciasto było za rzadkie. Odstawiamy na 40 miunut pod przykryciem aby ciasto podrosło. Wałkujemy, wykrawamy kółka, najlepiej jakimś wiekszym kubkiem, wtedy wiecej farszu wejdzie.
Krok 1 - kolejn zestawienie- pierożki drożdzowe z piersią kurczaka, pekińską i wiele innych foto
2
kapustę myjemy, siekamy drobno, ogórka kroimy w kostkę. paprykę wydrążamy, płuczemy, kroimy w kostkę. obrane , pokrojone w kostkę pieczarki, z obtoczoną w przyprawie , pokrojoną piersią z kurczaka, podsmażona. Dodajemy obraną, posiekaną cebulę. Pod koniec dodajemy ogórka i papryke. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

WAŻNE : polecam mocniej doprawić farsz, aby potem smak zrównoważyl się z ciastem.

Wykładamy do miski, dodajemy kukurydzę, mieszamy. Wykładamy farsz na kółko i sklejamy.
Krok 2 - kolejn zestawienie- pierożki drożdzowe z piersią kurczaka, pekińską i wiele innych foto
3
sklejamy boki ze sobą. Smażymy na rozgrzanym głęboki oleju w garnku, z dwóch stron.


PS. możemy z tego ciasta także zrobić PIZZERINKI małe, tak wyłożony farsz na ciasto wkładamy na blaszkę wysmarowaną w oleju, w piekarniku - są też pyszne- podobnie jak z nadzieniem do buritosów.
Krok 3 - kolejn zestawienie- pierożki drożdzowe z piersią kurczaka, pekińską i wiele innych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 02.08.2013 14:17
pierożki super sprawa
dianix 02.05.2013 22:12
tez takie robie
AURELKA 04.04.2013 20:43
znakomite jedzonko
Barbara/zuza22_85 25.03.2013 14:46
bardzo fajne
Botwinka 07.01.2013 15:21
Ja robiłam ostatnio z owocami.Super smakują.Polecam .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak