Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi wegetariańskie z ogórkiem, papryką i awokado

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 1 łyżka
wasabi do smaku
ogórek 1/3
papryka czerwona 1/4
awokado 1/4
nori 4
ryż do sushi 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi wegetariańskie z ogórkiem, papryką i awokado

Na rozpostartej macie układamy glony nori matową stroną do góry. Na 2/3 powierzchni nori układamy warstwę specjalnie zaprawionego ryżu do sushi. Majonez mieszam z wasabi. Taką pastą smaruję dość szeroki pasek na ryżu. Następnie przez środek układam pokrojone w paski ogórek (bez gniazd nasiennych), paprykę czerwoną oraz awokado. Glony zwijamy z użyciem maty. Robię to dość dokładnie, ściskając powstałą roladkę, aby nie składniki dokładnie się ułożyły w środku. Tak przygotowane roladki dzielę na 6 lub 8 części. Podajemy z sosem sojowym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.01.2013 16:37
zjadlabym :)
Grażyna13 12.01.2013 18:32
Robiłam podobne, pycha :)
eMMe 12.01.2013 10:47
o proszę:) można nawet po wegetariańsku zjeść sushi:)
jasiek 12.01.2013 08:59
ja ogólnie za sushi nie przepadam
ONY_za_kare 12.01.2013 08:54
śliczne i pyszne
cukiereczek 12.01.2013 08:50
jeszcze nie jadłam
adelajda 12.01.2013 08:00
ja też nie próbowałam
rosik93 12.01.2013 01:28
Jeszcze nie próbowałem.
Vanilla
Vanilla 12.01.2013 00:34
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak