Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 25 dag
śmietana proc 5 łyżek
czosnek 4 zabki
pieprz mielony do smaku
majonez 4 łyżki
woda szklanka
ocet 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie

Sledzie, np matiasy przekłądamy do wody , ktorą wymieszaliśmy z octem i moczymy ok 3-4 godzin. Następnie płuczemy je, odsączamy i kroimy w mniejsze kawałki.

Obieramy czosnek, praską wycskamy, dodajemy majonez oraz śmietanę. Mieszamy. Dodajemy pieprz do smaku . Mieszamy i dodajemy do śledzi. Wszystko ze sobą mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 28.03.2013 21:13
slinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak