Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebularzo-paprykarz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastto 1 porcja
cebula 1 kg
papryka konserwowa 1 słoik
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cebularzo-paprykarz

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/266189/ciasto-na-lubelskie-cebularze.html według tego przepisu przyrządzamy ciasto.


Cebulę obieramy i podduszamy na oleju/maśle jak wolimy, aż będzie miękka, papryke kroimy w dłużdze paski. Następnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą. Wykładamy na wymarowane nna brzegach jajkiem ciasto , wykładamy na środek. Pieczemy na blasze wysmarowanej masłem, w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 25.01.2013 08:47
oj lubię takie :)
TEtalicha 21.01.2013 20:08
extra wyglad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak