Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka jagodowo -porzeczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 3 łyżeczki
porzeczki do posypania
jagody do posypania
cukier 2,5 szklanki
olej 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2/3 szklanki
mąka pszena 2 szklanki typ 450
jajko 7-8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: babka jagodowo -porzeczkowa

proszek do pieczenia mieszamy z dwoma rodzajami mąki, nastepnie dodajemy do ubitych jajek z cukrem, które następnie zostały wymieszane z olejem. wszystko ze sobą łączmy, mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożona papierem pieczeniowym i posypana bułką tartą. na wierzch posypujemy jagodami i porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.01.2013 22:18
szkoda że nie ma zdjęcia
TEtalicha 21.01.2013 20:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak