Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i marynowaną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
posiekana szynka wędzona 2 łyżki
posiekana marynowana papryka 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i marynowaną papryką

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białek. Żółtka przekładamy do miseczki,rozdrabniamy widelcem, dodajemy posiekaną szynkę i paprykę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy z majonezem. Na półmisku układamy białka i napełniamy je przygotowanym farszem. Całość posypujemy szczypiorkiem. W innej wersji marynowaną paprykę możemy zastąpić surową lub ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak