Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z soczewicą i białą kiełbasą z sosem chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
soczewica 1/2 puszki
masło 1 łyzeczka
cebula 1 szt
sól
biała kiełbasa 2 szt
chrzan śmietankowy 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z soczewicą i białą kiełbasą z sosem chrzanowym

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy odsączoną soczewicę. Dodajemy ryż , doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Białą kiełbasę surową wkładamy do wrzątku , wyłączamy palnik i nakrywamy - zostawiamy na ok 15 min . Po tym czasie wyciągamy i kroimy w długie paski. Robimy sos chrzanowy, mieszamy śmietanę z majonezem i chrzanem. Serwujemy ryż obok kiełbasę i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.02.2013 11:38
ciekawy pomysł warty wypróbowania
Laila2786 16.02.2013 11:35
pyszności
Beata61 16.02.2013 11:26
jak ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak