Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka gotowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
woda 4 l
kostki rosołowe 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
marchewka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka gotowane

Żeberka dokładnie myjemy. Do garnka dajemy wodę oraz mięso . Następnie dodajemy obraną marchewkę. Gotujemy mięso powoli na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe oraz kucharek uniwersalna do smaku. Mięso z przyprawami gotujemy jeszcze 15 minut. Wyciągamy mięso z bulionu i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak