Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nutellą i brzoskwiniami
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wylać na blachę i upiec. UPIEC DWA TAKIE BISZKOPTY!
Biszkopt z czekoladą:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą. Wylać na blachę upiec.
Masa:
Z mleka, cukru , mąki pszennej , mąki ziemniaczanej, żółtka - ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodać zimny budyń.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, gdy przestygną dodać pokrojone brzoskwinie. Gdy zacznie tężec wylać na biszkopt jasny przykryć biszkoptem z czekoladą, posmarować rozpuszczoną nutellą wymieszaną z pokruszoną taflą wafla , na to masa i drugi biszkopt jasny. Wierzch polać polewą.