Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowo-malinowy
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodać do masy na najniższych obrotach miksera.Ubite białka połączyć łyżką z masą. Przełożyć do tortownicy.Piec 35-40 minut. Patyczkiem sprawdzić czy ciasto jest gotowe.
Do wody wlać sok cytrynowy, olejek oraz wsypać cukier mieszać aż cukier się rozpuści i nasączyć wszystkie trzy blaty ciasta.
Śmietanę ubić, pod koniec dodając po łyżce cukier i cukier waniliowy. dodać zagęstnik.
Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem malinowym wyłożyć część śmietany przykryć drugim blatem i znów wyłożyć część śmietany położyć ostatni biszkopt i cały tort posmarować śmietaną, boki obsypać wiórkami i przyozdobić według uznania. ja kupiłam kwiatki i dzidziusia z masy cukrowej bo tort był na chrzest córci.